Beierse Bergzweethond

De Beierse Bergzweethond, ook bekend als de Bayerischer Gebirgsschweisshund, is een ras dat zijn oorsprong vindt in Duitsland. Het ras werd oorspronkelijk gefokt voor de jacht op groot wild, zoals herten en zwijnen, in de bergachtige regio’s van Beieren.

De Beierse Bergzweethond is een middelgrote hond met een krachtige en gespierde bouw. Het ras heeft een dichte en harde vacht die meestal zwart met bruin of roodbruin is. Zij hebben hangende oren en donkere ogen die een vriendelijke uitdrukking uitstralen.

Wat betreft karakter staat de Beierse Bergzweethond bekend als een toegewijde, hardwerkende en intelligente hond. Het ras is zeer bedreven in het volgen van geursporen en heeft een geweldige neus, waardoor het een uitstekende jachthond is. Zij zijn echter ook liefdevol en aanhankelijk tegenover hun familie en staan bekend om hun geduldige en rustige persoonlijkheid.

De Beierse Bergzweethond heeft veel beweging nodig en is een energieke hond die graag actief bezig is. Zij hebben ook veel mentale stimulatie nodig en hebben consequente positieve training nodig om te voorkomen dat zij zich vervelen en destructief gedrag vertonen.


Stamboom
Show titels behaald door Guusje – Diana van het Rutbekerveld.
Internationaal Jeugdkampioen (CIBJ)Internationaal Kampioen
Nederlands Jeugdkampioen Nederlands Kampioen
Duits Jeugdkampioen Duits Kampioen
Belgische Jeugdkampioen
Luxembourg Jeugdkampioen
Herbstjugendsieger 2022
Jeugdwinster 2022
Winner Winster 2022
2e in de WOW competitie 2022
Ambiorix Junior winner 2023
VDH Europasieger 2023
German Winner 2023
Fr├╝hjahrssieger 2024
Europasieger 2024